Wednesday, December 7, 2016

Permohonan Bekalan Air (SYABAS)

Dua hari lepas saya dah ke TNB. Hari ini nak selesaikan Change of Ownership di SYABAS pula.

Secara ringkasnya, sekiranya anda mewakili diri sendiri, anda perlu bawa dokumen berikut:

  • Salinan S&P;
  • Borang Permohonan Bekalan Air yang telah diisi;
  • Gambar Meter sedia ada;
  • Bil air terakhir - scanned sopy pun boleh;
Lokasi pejabat SYABAS adalah berhadapan Hospital Kajang. Parking agak sukar tapi saya dapat cari parking sekitar Metropoint Kajang (bersebelahan pejabat SYABAS sahaja).

Ada satu lagi Agreement yang perlu diiisi sebenarnya. Tetapi borang ni hanya boleh didapati di kaunter semasa ambil nombor. Once dah isi borang tu, anda akan diberikan nombor.

Urusan sekejap je. Less than 15min dah siap, termasuk waktu menunggu. Saya datang sekitar jam 2 petang.



1 comment:

  1. Salam, boleh tahu berapa lama, proses change of ownership? jumlah depo?instantly tukar owner ke. means next bill dah nama kita yea?

    ReplyDelete

Terima kasih kerana meninggalkan komen